Maistas

Įdomūs faktai apie lašinius

Lašiniai tai riebalai, kurie kaupiasi žmonių ir gyvūnų pilvo srityje, šalia kepenų. Nors daugumai moterų tai košmaras, tačiau lašiniai ir vertingas produktas.

 

 

Juose gausu А, Е, D vitaminų ir nesočiųjų riebalų. 100 gramų šio produktai tai nuo 720 iki 902 kilokalorijų. Dėl tokio kaloringumo jie nepakeičiamas maistas žmonėms, kurie gyvenam Šiaurėje arba sunkiai fiziškai dirba. Žmonėms, kurių gyvenimo būdas neaktyvus, siūloma per dieną suvalgyti ne daugiau, kaip 50 gramų lašinių.

 

Kai kuriais atvejais lašinių patariama valgyti žmonėms, kurie perkopė 40 m. Nors mokslininkai tautą ilgai gąsdino tuo, jog šis lietuvių mėgiamas produktas tai gryno cholesterolio sankaupa ir beveik prilygsta nuodams, tačiau paskutiniai tyrimai nebėra tokie kategoriški.

 

Kai kurie mokslininkai netgi teigia, kad nedideli lašinių kiekiai padeda sureguliuoti cholesterolio kiekį kraujyje. Aišku, viskam yra saikas. Kilogramas lašinukų su dideliu kiekiu negaiviųjų gėrimų sveikatos tikrai nepridės. Net jei visa tai užkąsite dideliu kiekiu raugintų agurkų.

Beje, mūsų protėviai nebuvo raumeningi ir nesistengė išvystyti raumenų masės. Tokia grožio samprata atsirado tik paskutiniais amžiais. Senovėje žmonės gerais laikais savo kūne kaupė riebalus ir vaikščiojo su pilvukais. Būtent riebalai pradėdavo išlaikyti didelius fizinius krūvius ir pergyventi nesėkmes medžioklėje, kai keletą dienų tekdavo badauti.